ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το πρόσφατο δημοσίευμά σας, κ. Δήμαρχε, με ωθήσατε να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές που θεωρώ ότι περιττεύουν αλλά έκρινα σκόπιμο ότι πρέπει κάποια πράγματα να μπαίνουν στην θέση τους.
Προσπαθώντας να κατανοήσω τους λόγους που κατονομάσατε ως «εκκωφαντικές απουσίες» εμένα αλλά και τα μέλη της παράταξής μου συμπέρανα τα εξής.
Πρώτον: Μήπως δεν έχετε κατανοήσει επαρκώς την θέση την οποία πήραμε ως δημοτική παράταξη για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Χανιά – Δαμάστα; Αν όχι, τότε θα σας παραπέμψω στα δελτία τύπου της παράταξής μου, όπου αναλυτικά εκφράστηκαν οι απόψεις μας. Καλύτερα όμως να σας θυμίσω τις θέσεις τις οποίες πήραμε στα δημοτικά συμβούλια όταν ζητήθηκε το εν λόγω θέμα. Και θα ήθελα να τονίσω και να σας υπενθυμίσω τη σοβαρότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται μέσα στα δημοτικά συμβούλια τα οποία αποτελούν το κυρίαρχο όργανο διοίκησης ενός δήμου.
Δεύτερον: Ομόφωνα αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι σύσσωμες και οι τέσσερις δημοτικές παρατάξεις θα είναι μαζί στον αγώνα αυτό με γνώμονα το καλό του Αποκόρωνα. Συνταχτήκαμε υπέρ των εισηγήσεων και αποφάσεών σας χωρίς καμία απολύτως εναντίωση θεωρώντας ότι εσείς ηγείστε του όλου θέματος μιας και αποτελείται την κεφαλή ενός Δήμου. Μήπως έχει αλλάξει κάτι και δεν έχω ενημερωθεί;
Τρίτον: Όλα αυτά τα χρόνια που διοικείτε τον δημαρχιακό θώκο, ισχυρίζεστε ότι έχετε εισχωρήσει στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται το αντίθετο από τα λεγόμενά σας. Τελικά έχετε την δύναμη που ισχυρίζεστε ότι έχετε; Αν ναι, τότε καλό θα ήταν να τη χρησιμοποιήσετε για το καλό του τόπου μας.
Τέταρτον: Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι μέλη της παράταξής μου, εκλεγμένα ή μη, καθημερινά αγωνίζονται κατά του έργου αυτού.
Κατόπιν όλων αυτών δεν θεωρώ υποχρέωσή μου να απολογηθώ σε εσάς, αφού ο σκοπός σας, ως δείχνει, είναι να δημιουργείτε εντάσεις και προβοκάτσια, όπως πάντα άλλωστε, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα καθημερινά προβλήματα του Αποκόρωνα.
Καλύτερα κύριε Δήμαρχε να ασχοληθείτε σοβαρά και υπεύθυνα με τα προβλήματα του Δήμου (κακή οικονομική διαχείριση, νερά, απορρίμματα, ογκώδη, αγροτική οδοποιία, Σ.Μ.Α.) και μην αρέσκεστε στο να λασπολογείτε εις βάρος μας.
Κλείνοντας, έχω να επισημάνω ότι έχετε δίκιο σε αυτό που γράψατε:
Η ιστορία θα μας κρίνει όλους.
Ανδρέας Κουκλινός
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Αποκορώνου