ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Παρελάσεις στον Αποκόρωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 17/10/2024

Με έκπληξη διαβάσαμε την δημοσίευση της συμπολίτευσης που αφορούσε το θέμα των παρελάσεων που ήρθε ως ενημέρωση εκτός ημερήσιας διάταξης, αιφνιδιαστικά στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η ανακοίνωση αυτή ουσιαστικά στοχοποιεί τους καθηγητές των σχολείων του δήμου μας οι οποίοι έφεραν ως πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο την καθιέρωση μιας κεντρικής παρέλασης στις εθνικές μας επετείους, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι με την πρότασή τους θα διχάσουν την κοινωνία! Σίγουρα με την ιδιότητά σας σαν ανακριτικός υπάλληλος, όπως ο ίδιος αναφέρετε, γνωρίζετε καλύτερα το πώς πρέπει να τιμώνται οι Εθνικές εορτές.

Τέθηκε ποτέ αυτό το θέμα σε ψηφοφορία στο Δ.Σ.; Μήπως ήμασταν εμείς απόντες, γιατί όσο ήμασταν στη συνεδρίαση, η τοποθέτησή στο θέμα αυτό ήταν εντελώς διαφορετική. Καλό θα ήτανε κύριε Δήμαρχε, αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε τα λεγόμενά μας να φροντίσετε να σας τα εξηγεί κάποιος τρίτος.

Μήπως η τάση σας να δημιουργήσετε θέμα αποσκοπεί αλλού; Μήπως εσείς είστε πιο πατριώτης από όλους και έπρεπε να υπερασπιστείτε το Έθνος που κινδύνεψε από τους βάρβαρους καθηγητές; Μήπως τόσο εσείς όσο και ο αντιδήμαρχος σας ξέρετε καλύτερα πως πρέπει τιμώνται οι Εθνικές εορτές και οι υπόλοιποι χαλάνε την κοινωνική ισορροπία και ομόνοια στο Δήμο; Για να εξακολουθήσει λοιπόν η κοινωνική ισορροπία και ομόνοια στον Δήμο μας, όπως ο ίδιος δηλώνετε, δώστε λύσεις στα προβλήματα και μην αποπροσανατολίζετε τους πολίτες.

Που είναι η λύση για την χωροθέτηση του Σ.Μ.Α.; Να σας θυμίσουμε τα γεγονότα του περσινού χειμώνα για την θέση «Ξεπαπαδιά» και την θέση «Μάζα»; Να σας θυμίσουμε τον διωγμό του μουσικού συλλόγου «Ο Χαρίλαος» από τη γενέτειρά του για να στεγαστούν στο κτίριο υπηρεσίες του Δήμου; Ή πρόσφατη λύση για τις πηγές των Αρμένων που χωρίς λεφτά στα ταμεία προχωράμε σε απαλλοτρίωση ακινήτου;

Αυτές οι λύσεις οδήγησαν σε ενότητα και σύμπνοια;

Καλό θα ήταν, η δημοτική αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της ανέγερσης του νέου Λυκείου Βάμου, γιατί τόσα χρόνια σχολείο ακούμε και σχολείο δεν βλέπουμε!

Και κάτι τελευταίο… Αφήστε τους δημοτικούς σας συμβούλους να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους στο δημοτικό συμβούλιο και μην παίρνετε την πρωτοβουλία να μιλάτε εξ ονόματών τους. Ίσως κάποιοι να έχουν διαφορετική άποψη από εσάς και να θέλουν να την εκφράσουν.

Ας υπάρξει έστω μια ελάχιστη σοβαρότητα από πλευράς σας στο τι λέτε και τι γράφετε δημοσίως για να μην διχάζετε την κοινωνία.

Γιατί εμείς είμαστε εδώ για να…ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ!

Τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε τον Αποκόρωνα»

Ανδρέας Κουκλινός – Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

Ελένη Καντεράκη

Πέτρος Μπενάκης

Γεώργιος Ξηρουχάκης

Αθηνά Ορφανουδάκη